ECHTE

ERVARINGS-VERHALEN

We laten graag onze medewerkers en bezoekers aan het woord!

Ik ben nog lang niet uitgeleerd, en leer elke dag nog!”

“Ik ben Lianne en ik ben in 2018 bij Doenersdreef komen te werken. In de beginperiode heb ik veel ervaring mogen opdoen tijdens de slaap- en avonddiensten die ik heb gedraaid. Na een aantal veranderingen die binnen Doenersdreef zijn doorgevoerd ben ik terecht gekomen bij team Begeleid Zelfstandig Wonen (BZW). Hier begeleid ik zowel alleenstaande jongvolwassenen als moeders met kinderen. Door het werken bij Doenersdreef realiseerde ik me al snel dat ik me meer wilde verdiepen in de onder andere de problematiek die er speelt bij deze jongvolwassenen. Uiteindelijk in gesprek gegaan en aangegeven dat ik de studie Social Work wil gaan doen, nu zijn we bijna twee jaar verder! Het studeren gaat goed, en ik heb heb het idee nu al meer handvaten en tools te hebben om de jongvolwassenen te ondersteunen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, en leer elke dag nog!”
Lianne
Woonbegeleider BZW
Ik ga elke dag met plezier naar werk, een leuke team verband waar ik ondertussen een band heb opgebouwd met collega’s zowel met de jongeren

“Mijn naam is Jennifer Petrocthi, ik ben in 2022 in dienst bij Doenersdreef. Ik ben begonnen als receptionist. Mijn taken zijn voornamelijk mensen verwelkomen en aanspreekpunt voor jongeren en ondersteunen van begeleiders op Nieuw-Caledonië. Ondertussen heb ik ook administratieve taken erbij gekregen zoals rooster en maandlijsten. Ik ga elke dag met plezier naar werk, een leuke team verband waar ik ondertussen een band heb opgebouwd met collega’s zowel met de jongeren. Doenersdreef is een bedrijf waar de mogelijkheid is altijd om meer te leren en doorstromen. Ik zie mezelf ook blijven doorgroeien en ik heb zeker het gevoel dat ik heb mijn plek hier gevonden bij dit bedrijf.”
Jennifer
Receptionist NC
“Doenersdreef is een fijne organisatie om te werken, een hecht team waar ruimte is voor je eigen ideeën en ontwikkeling en waar het geluk van jongeren en werknemers op de 1ste plaatst staat!”
Lester
Woonbegeleider NC
“Ik durf weer te dromen”

“Ik durf weer te dromen” deze treffende en ontroerende woorden zijn van Steven.
Steven is op 15-jarige leeftijd in 2008 bij Doenersdreef komen wonen. Door de burgeroorlog in Angola is hij op zeer jonge leeftijd alleen naar Nederland gekomen.

Steven groeide een aantal jaar op in een pleeggezin maar helaas werd hij ziek. Zijn ziekte was ernstig en Steven had een beperkte levensverwachting. De zorg die hij nodig had werd voor het pleeggezin te zwaar door de vele ziekenhuisbezoeken en ziekenhuisopnames. Steven kan niet meer bij het pleeggezin wonen en de zorg wordt overgenomen door een organisatie die gespecialiseerd is in de opvang van jonge alleenstaande asielzoekers.
 
In 2008 komt Steven bij Doenersdreef wonen en zijn ziekte is met pieken en dalen redelijk onder controle te houden. Hij krijgt een baan die goed op zijn ziekte is afgestemd en hij werkt toe naar begeleid zelfstandig wonen. Zijn levensverwachting verandert echter niet en zijn zorgbehoefte neemt toe.  In 2017 heeft zijn behandelend team vanuit het Universitair Medisch Centrum Amsterdam (AMC) goed nieuws. Er is een behandeling die zijn ziekte kan genezen. Steven is hierbij afhankelijk van zijn bloedverwanten. Hij gaat voor het eerst terug naar Angola op zoek naar zijn broer die is achtergebleven na zijn vlucht. Beide broers vinden elkaar naar jaren terug. Helaas is de broer in Angola niet geschikt om de stamcellen te leveren die voor de behandeling nodig zijn.
 
Steven reist teleurgesteld terug naar Nederland en wordt kort daarna weer ziek waardoor hij in het ziekenhuis beland. Tijdens zijn opname in het ziekenhuis neemt zijn broer uit Angola contact met hem op en vertelt hem dat hij nog een broer heeft. Tot op dat moment heeft Steven nooit geweten dat hij nog een broer had. Deze broer woont dichtbij in België en Steven legt contact met hem. Zijn broer in België is bereid mee te werken aan de behandeling die Steven nodig heeft om beter te worden.
Inmiddels is het 2020 en broer komt naar Nederland. In het AMC vinden allerlei testen plaats waaruit blijkt dat er een 100% match is. Ondanks corona besluit het AMC in juni 2020 te starten met de intensieve behandeling van Steven. Dit gebeurt nadat er goede (na) zorgafspraken zijn gemaakt tussen het behandelend medisch team, Doenersdreef en de zorgverzekeraar. Zonder deze goede samenwerking was het niet mogelijk geweest om de behandeling in coronatijd te starten. Steven wordt tijdens de zware behandeling in het ziekenhuis dagelijks gesteund door Imka zijn begeleider van Doenersdreef. Na de behandeling in het ziekenhuis heeft Steven nog veel verpleegkundige zorg nodig die Doenersdreef niet kan bieden. Steven verhuist na zijn opname in het ziekenhuis tijdelijk naar een andere plek om aan te sterken met de hulp van een verpleegkundig team. Het is nog steeds coronatijd en bezoek is niet mogelijk. Begeleider Imka werkt echter als vrijwilliger op deze locatie en kan daarom dagelijks aanwezig zijn om Steven te steunen en een luisterend oor te bieden. 
 
In augustus 2020 verhuist Steven terug naar zijn woning bij Doenersdreef. Vanwege de intensieve behandeling, nazorg en corona formeert Doenersdreef een vast zorgteam om Steven heen dat weet hoe te handelen bij complicaties en hem leert vertrouwen op zijn nieuwe lichaam. Steven en zijn team weten veilig door coronatijd heen te komen.
Steven durft naar zijn toekomst te kijken en weer groots te dromen over zijn toekomst. Zijn grootste droom is onlangs uitgekomen: hij woont sinds november 2022 geheel zelfstandig, is gelukkig in zijn eigen woning en vertrekt binnenkort naar Angola om zijn broer in goede gezondheid te bezoeken.” 
Steven
Oud bewoner BZW 
De warme, huiselijke sfeer maakt van Doenersdreef een organisatie waar jongeren en medewerkers zich veilig voelen en waar je elke dag het gevoel hebt thuis te komen

“Mijn naam is Wesley Louman en ik woon met mijn vrouw en drie dochters in Lelystad. Sinds 2008 ben ik werkzaam in de jeugdzorg omdat ik denk dat ik met mijn persoonlijkheid en intrinsieke motivatie een verschil kan maken voor deze kwetsbare doelgroepen. Na het volgen van mijn opleiding aan het ROC kwam Doenersdreef in 2008 per toeval op mijn pad, uiteindelijk is Doenersdreef een rode draad in mijn leven geworden.

Na een periode van 5 jaar ben ik in 2013 overgestapt naar het COA, werken met asielzoekers, AMV alleenstaande minderjarigen. Mooi werk, een hoop kaders, veel geleerd maar niet het werk waar ik het verschil kon maken en mijn geluk uit haalde. Afgelopen zomer 2022 kwam Doenersdreef weer terug op mijn pad, mijn rode draad. Toen ik de kans kreeg om opnieuw de diepgang in te gaan met jongeren op locatie Nieuw-Caledonië heb ik deze met beide handen aangegrepen. Want Doenersdreef is de organisatie waar ik kan werken vanuit mijn kracht en kunnen, waar ik me iedere dag ontwikkel en groei door gewoon Wesley te zijn. Doenersdreef is een unieke kleine zorgorganisatie in het zorglandschap die zich wat mij betreft onderscheidt door echt te kijken naar het individu. De warme, huiselijke sfeer maakt van Doenersdreef een organisatie waar jongeren en medewerkers zich veilig voelen en waar je elke dag het gevoel hebt thuis te komen. Ik ben nu dus weer thuis, en jij? Geluk zit in kleine dingen en dat vertaalt zich dagelijks in mijn werk en misschien wel jouw werk.”
Wesley
Woonbegeleider NC
“Doenersdreef is een dynamische organisatie waar sprake is van een goede werksfeer en waar je als professional echt het verschil kunt maken. Binnen de organisatie zijn er ook voldoende randvoorwaarden aanwezig die een positieve bijdrage kunnen leveren aan ieders ontwikkeling in de breedste zin van het woord.”
Raymond
Personeelszaken
Geloven in jezelf. Doorzettingsvermogen. Gebruik maken van je netwerk. Niet opgeven. David noemt al deze acties die ertoe hebben geleid dat hij zijn droom waar kon maken

In 2019 maakte één van onze cliënten een enorme omslag. Van een situatie waarin bewind betrokken was en schuldsanering de eerstvolgende stap was, ging hij naar een eigen bedrijf en de opbouw van een klantenbestand.
  
In een exclusief interview met David Kastiel vertelt hij over zijn weg hiernaartoe. David heeft de opleiding Sport & Bewegen gevolgd en liep altijd al met de wens om personal trainer te worden en een eigen bedrijf te beginnen. De motivatie was er, maar de middelen niet. Met hulp van de begeleiding besloot hij allereerst de schulden weg te werken. Een jaar lang pakte hij elke kans aan om te werken en werkte 5 of 6 dagen in de week. Een totaal van drie jaar maakte hem schuldenvrij, maar nog niet los van het bewind. Intussen had hij zich ingeschreven bij de KVK en bood zijn diensten aan op particuliere basis. Samen met zijn bewindvoerder en het raadplegen van zijn netwerk, besloot hij de rechter een brief te schrijven dat hij los wilde komen van het bewind en dat langer hieraan gebonden blijven, zijn droom enorm in de weg stond.
 
De rechter deed uitspraak en David kwam los van het bewind. Intussen pakte hij allerlei kansen aan om te werken als personal trainer. Hij kocht spullen om mee te trainen en nam deze mee naar zijn klanten. Hij wist nooit waar hij terecht zou komen en heeft ook vreemde gebeurtenissen meegemaakt; klanten die hem niet wilden betalen voor zijn diensten of zijn diensten volledig afkraakten. Hij liet zich echter niet ontmoedigen. Zijn klantenbestand breidde snel uit via zijn netwerk en al snel kon hij een boekhouder in dienst nemen.
 
In 2022 opende David zijn eigen locatie en bied zijn diensten aan via de volgende website: https://almeregezond.nl/
 
Geloven in jezelf. Doorzettingsvermogen. Gebruik maken van je netwerk. Niet opgeven. David noemt al deze acties die ertoe hebben geleid dat hij zijn droom waar kon maken. Hij liet zich niet ontmoedigen door anderen, niet door het feit dat hij in bewind zat en niet door het feit dat hij in zorg zat. Met enorme wilskracht en doorzettingsvermogen is hij een grote inspiratie voor iedereen die zijn/haar droom werkelijkheid wil laten worden.” 
David
Oud bewoner BZW