DE BUURT EN DD

VERBINDING MET DE BUURT

Wij geloven in een circulair bestaan. Daarom letten wij naast duurzaamheid op het samen bestaan. Voor ons houdt dit in dat we ervoor zorgen dat we proberen om de buurt mooier te maken op alle locaties.

In Almere met een wasservice en kookservice. Alles voor de directe buurtbewoners en met de achterliggende gedachte iets voor elkaar te doen. De jongeren die wij begeleiden bij het verreiken van hun toekomst maken dit mogelijk.

Op de locatie Nieuw-Caledonië van Doenersdreefzorg hebben we voor onze bewoners een professioneel ingerichte wasserette, waar zij zelf gratis hun was kunnen doen.

In onze keukens werken en leren onze jongeren onder begeleiding van een leermeester aan bepaalde doelen. Horeca is het middel die wordt ingezet om aan deze doelen te werken.

In onze keukens werken en leren onze jongeren onder begeleiding van een leermeester aan bepaalde doelen. Horeca is het middel die wordt ingezet om aan deze doelen te werken.

Fitness op NC en Fitness in KR

Op beide locaties hebben we een sportschool waar de jongeren aan krachttraining kunnen doen. Daarnaast kunnen ze werken aan hun uithoudingsvermogen door bijvoorbeeld te kickboksen. 

Maak kennis met een van onze getalenteerde bewoners bij Doenersdreef. Deze bewoner heeft een geweldig idee bedacht om een Post NL punt op onze locatie te openen.

THE GREEN STORY IN ALMERE

The Green Story is een leer- en werkbedrijf van Training Opleiding en Advies het Werkt waar jongeren en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking hun passie in de horeca kunnen waarmaken. Het doel van deze leer- en werkplek is de jongeren te begeleiden naar een (vol)waardig burgerschap.

DE BUURTWINKEL

Welkom bij onze buurtwinkel, waar onze bewoners de winkel bemannen en we producten aanbieden tegen inkoopprijzen. We begrijpen dat de hoge inflatie een uitdaging kan zijn voor onze bewoners en daarom streven we ernaar om de impact van deze inflatie zo min mogelijk te laten zijn.