Achter de schermen hebben de initiatiefnemers van Samen Buurten afgelopen tijd hard gewerkt aan het vormgeven van de praktijklabs & leergemeenschap, waarin de ideale buurtverbinders worden opgeleid. In vijf labdagen leer jij alles over samenlevingsopbouw, gebaseerd op het ABCD-principe: het proces dat mensen samenbrengt om in hun buurt, wijk of dorp zelf en samen verandering teweeg te brengen.

Tussen deze labdagen door, is er de ruimte:

  • Om daadwerkelijk aan de slag te gaan in jouw eigen praktijk, uitdaging of project
  • Om gesprekken te voeren met coaches en de ‘eigenwijze’ buren (experts op een specifiek gebied)
  • En om (gratis) deel te nemen aan de leergemeenschappen en community feesten.

Wat kan je leren en krijg je?

  • Je wordt een echte buurtverbinder: door de theorie op de labdagen, maar ook door daadwerkelijk aan de slag te gaan met je eigen project, praktijk of uitdaging: ben je een volwaardig buurtverbinder.
  • Accreditatie: door mee te doen aan de praktijklabs ontvang je accreditatie bij het Registerplein voor jouw inzet. De praktijklabs van Samen Buurten zijn daar in geschreven.
  • Theorie en kennis: in vijf labdagen krijg je een diepgaand begrip van het ABCD-principe, een waardevol framework voor samenlevingsopbouw. Wat je leert, kun je vervolgens direct in de praktijk brengen en verder uitbouwen.
  • Samen bouwen aan positieve veranderingen: jij wordt een actieve schakel van positieve veranderingen in jouw praktijk. Door gezamenlijk te experimenteren en oplossingen te ontwikkelen voor lokale uitdagingen, draag jij direct bij aan het welzijn en de levenskwaliteit van jouw eigen project, initiatief of gemeenschap.
  • Verdieping van lokale betrokkenheid: jouw aanmelding voor de praktijklabs vergroot jouw lokale praktijk, project en/of initiatief. Het biedt een platform om jouw eigen buurt beter te begrijpen, de sterke punten te ontdekken en te werken aan het oplossen van specifieke behoeften en wensen van de gemeenschap.
  • De leergemeenschap: jij krijgt toegang tot de leergemeenschap van Samen Buurten met gelijkgestemden, professionals en experts. Dit netwerk biedt niet alleen ondersteuning tijdens de praktijklabs, maar blijft ook een waardevolle bron van kennis en samenwerking in de toekomst.
  • Persoonlijke ontwikkeling: de praktijklabs bieden jou een unieke gelegenheid voor persoonlijke groei. Door actief deel te nemen aan het proces van gemeenschapsopbouw, ontwikkel jij jouw leiderschapsvaardigheden, zelfbewustzijn en het vermogen om positieve invloed uit te oefenen.

Samen Buurten heeft een aanmeldpagina Γ©n een PowerPoint ontwikkeld, waarin alle informatie zoals: definities, projectstructuur, planning, intentieverklaring en startdatum te vinden is. Klik hier voor meer informatie over de praktijklabs & leergemeenschap.

Vergelijkbare berichten