Op schrikkeldag stond het thema sociale inclusie centraal op locatie Klein Rhijnvis in Hulshorst. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij ongeacht afkomst, leeftijd, verleden of beperking. Vanuit deze visie waren op deze dag een tiental minderjarige mannelijke asielzoekers te gast, om samen met ons de handen ineen te slaan op de boerderij.

De dag bood ruimte voor inspanning, maar vooral ook ontspanning met eten, muziek, dans en een potje voetbal. Hoewel het een regenachtige dag was hebben we met elkaar toch een flink aantal klussen kunnen klaren zoals het ingraven en plaatsen van de trampoline, de kas zomerklaar maken, de puntjes op de i zetten bij het schilderen van de nieuwe dagbestedingsruimte, de vijver van de ganzen verwijderen en het verzorgen van de lunch en de afsluitende BBQ.

Onze gasten werden vrijwillig bijgestaan door Stichting Present. Stichting Present organiseert voor het COA sport-, spel- en vrijwilligersactiviteiten voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Zo krijgen deze jongeren de kans om Nederlandse burgers te ontmoeten, de taal te oefenen, een zinvolle dagbesteding te hebben en Nederland te leren kennen.

Naast het klussen zijn er ook mooie verbindingen gelegd: een van de bewoners van Klein Rhijnvis gaat binnenkort handmassages geven en de nagels lakken van een aantal jonge vrouwelijke alleenstaande minderjarige asielzoekers die ook door Stichting Present begeleid worden.

Ondanks de regen een zeer geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.

Vergelijkbare berichten